Véget ért a vuvuzelaidény, kezdetét veszi az uborkasezlony (vidéken: nonews). Viszont a megmaradt vuvuzelákat el kell tenni befőttnek, ez nem vitás.
Először következzen egy különleges vuvuzela-befőtt receptúrája:
Egyedileg elrakott vuvuzela. (jobban szól) Massvuvuzela. (olcsóbb, de híg a leve)
Hozzávalók:
Érett vuvuzela, cukor, szalicil.
Elkészítés:
A vuvuzelákat megmosom, lemérem és egy edénybe teszem. Hozzáadok ugyanennyi cukrot és felöntöm annyi vízzel, amennyi éppen ellepi. Felforralom, majd lassú tűzön kb. 1 órát főzöm lefedve. Kiszedem és üvegbe teszem a vuvuzelákat. A levet újraforralom, majd leszűröm. A vuvuzelák tetejére késhegynyi szalicilt szórok, rászedem a forró levet, lezárom az üvegeket és szárazdunsztba teszem.
Kérem az övön alul tisztelt olvasókat, küldjék be saját házi receptjüket a FÁSz szerkesztőségébe!
Az uborkaszezon mai híre: elkezdődött.